משרדנו ייצג את עיתון ישראל היום, בועז ביסמוט ויאיר אלטמן בתביעה שהוגשה נגדם על ידי הקרן החדשה לישראל.
עניינה של התביעה בשלוש כתבות שפורסמו בעיתון ישראל היום, ובהן דווח על השתתפותו של חבר הכנסת לשעבר באסל גאטס, באירוע בתיאטרון יפו, ערב כניסתו לכלא בגין הרשעתו על הברחת מכשירים סלולריים לאסירים ביטחוניים. בכתבות דווח, כי הקרן החדשה לישראל תמכה באירוע, במהלכו הובעה תמיכה פומבית במחבלים, בכך שסייע לפרסמו באתר המופעל על ידי הקרן.
הקרן החדשה טענה בתביעתה כי הכתבות עולות לכדי לשון הרע, בין היתר מכיוון שהן יצרו מצג כי הקרן החדשה טרחה ועמלה למענו של גטאס באירוע שהתקיים לכאורה דווקא על רקע פליליות מעשיו.
בפסק הדין, שניתן על ידי כבוד השופט נמרוד אשכול, נקבע כי הכתבות אינן מהוות לשון הרע וכי ממילא עומדת לנתבעים הגנת אמת בפרסום והגנת העיתונות האחראית.
בית המשפט קבע, בין היתר, כי עצם העובדה שיוחס לקרן החדשה תמיכה באדם שהורשע בפלילים, אין בה כשלעצמה לשון הרע, ויש לבחון כל מקרה לגופו. נקבע, כי בנסיבות המקרה התמיכה של הקרן החדשה בכנס היא אמת, וכי האופן בו תוארה התמיכה בכתבות הוא בגבולות הסביר.
עוד נקבע, כי השימוש שנעשה בכתבה במילים “מסיבת פרידה” לאורך הכתבות אינו עולה כדי לשון הרע. נקבע כי לעיתונאים קיים שיקול דעת רחב ביותר בשימוש מילים בכדי לתאר אירוע, וזאת אף תוך שימוש בדימויים ציורים בכותרות הכתבה, אשר מטרתם למשוך את הקורא לקרוא את הכתבה. בנסיבות המקרה, קבע בית המשפט שהאירוע נערך בקשר ישיר לכניסתו לכלא ויש בכך מעין פרידה של גטאס מהקהל שנכח במקום.
בנוסף, ובגדר למעלה מן הצורך, קבע בית המשפט כי לישראל היום אף עומדות הגנת “אמת בפרסום” לפי חוק איסור לשון הרע. בהקשר זה נקבע, כי האבחנה שביקשה לעשות הקרן החדשה בין תמיכה בגטאס טרם כניסתו לכלא, לבין תמיכה באסירים ביטחוניים שנכנסו לכלא הישראלי, אינה מובנת.
כמו כן, בית המשפט קבע כי הכתבות מוגנות גם מכוח “הגנת העיתונאות האחראית” לפי החוק. בעניין זה נקבע כי מדובר במקרה הטיפוסי בו קיימת חובה עיתונאית לפרסם פרסום, שכן מדובר בכתבות שיש בהן עניין ציבורי משמעותי.
משכך, התביעה נדחתה ללא חיוב בהוצאות.