משרדנו ייצג את חברת ש. שסטוביץ בע”מ בהליך תקדימי של התנגדות להוראה של הממונה על התחרות לשסטוביץ בנושא יבוא מקביל, שבסופו צומצמה ההוראה.
מדובר בהחלטה בהליך שהוגש בעקבות הפעלה ראשונה של סמכות הממונה לתת הוראות ליבואן ישיר לפי סעיף 31ו לחוק התחרות הכלכלית, אשר הוסף לחוק במסגרת תיקון בשנת 2018. בגדר סמכות זו, רשאית הממונה לתת הוראות ליבואן ישיר, גם אם לא הפר את הוראות חוק התחרות, אם כתוצאה ממעמדו או מהתנהגותו קיים חשש שייפגע באופן משמעותי יבוא מקביל, ותיפגע משמעותית התחרות בענף.
שסטוביץ היא אחת היבואניות הגדולות בישראל, ובין היתר, היא היבואנית הרשמית של משחות השיניים של חברת קולגייט-פלמוליב. ביום 12.3.2019, הטילה הממונה הוראה, לפיה נאסר על שסטוביץ לדווח או לספק מידע, תיעוד או פרטים לקולגייט על המצאות משחות שיניים מיבוא מקביל בישראל. הוראה זו באה לאחר שהממונה מצאה לטענתה, כי שסטוביץ מעבירה לקולגייט דיווחים בנושא, שמקימים חשש שהיבוא המקביל של משחות השיניים עלול להיפגע באופן משמעותי.
ביום 21.4.2019, הגישה שסטוביץ התנגדות להוראה לבית הדין לתחרות, וביקשה להורות על ביטולה. שסטוביץ טענה, בין היתר, כי לשיח עם קולגייט בעניין יבוא מקביל, ישנן תכליות חיוביות ופרו-תחרותיות. עוד צוין, כי ההוראה אינה מידתית שכן האיסור שהיא מטילה רחב בהרבה מהנדרש לשם הפגת החשש לפגיעה ביבוא מקביל. בד בבד, הגישה שסטוביץ בקשה למתן צו ביניים להתליית תוקף ההוראה.
ביום 21.8.2019 קיבל בית הדין את הבקשה לצו הביניים באופן חלקי, וצמצם את הוראת הממונה באופן ניכר, תוך הכרה בתכליות החיוביות והפרו-תחרותיות שהציגה שסטוביץ לשיח האמור.
בעקבות החלטת הביניים ניהלו הצדדים מגעים שהסתיימו בגיבוש פשרה, המבוססת בעיקרה על החלטת הביניים. כך, הוסכם על צמצום ההוראה, באופן המאפשר לשסטוביץ ניהול שיח מסחרי עם קולגייט בעניין היבוא המקביל, תוך הגבלת סוג המידע המועבר.
ביום 21.7.2020, ניתנה החלטה על ידי בית הדין לתחרות (כב’ השופטת תמר בזק רפפורט), אשר נתנה תוקף להסכם הפשרה, ובכך הביאה לסיומה של הפרשה.