משרדנו ייצג את ערוץ 10 ואת העיתונאי גיא לרר בתביעת לשון הרע שהוגשה כנגדם וכנגד מספר אמצעי תקשורת אחרים, על ידי התובע, אלון חמדני, שוטר במשטרת ישראל.
הפעיל החברתי ברק כהן פרסם שיר וסרטון ביקורתי על התובע באתר האינטרנט YouTube, במסגרתו מתואר התובע, בין היתר, כ”נחש” אשר “אוסף ומתנכל”, “מכה ללא רחם” ועוד. בעקבות פרסום הסרטון, נעצר ונחקר כהן בחשד להעלבת עובד ציבור. בהמשך, הוגש נגד כהן כתב אישום והוא הורשע בעבירות שיוחסו לו.
המעצר של כהן סוקר באמצעי התקשורת השונים, כאשר בפרסומים אלה הופיע הסרטון או קטעים ממנו. כחלק מסיקור זה, פורסמו בערוץ 10 ארבע ידיעות אשר סקרו את מעצרו של כהן בגין פרסום השיר וכן את ההליך הפלילי שהתנהל בעניינו. במסגרת הידיעות הובעה ביקורת על השקעת המשאבים המוגבלים של המשטרה בטיפול בענייננו של כהן.
התובע טען בתביעתו, כי פרסום השיר והסרטון מהווה לשון הרע כלפיו.
בפסק הדין, שניתן על ידי כבוד השופט משה בר-עם, נקבע כי השיר והסרטון כללו תכנים המהווים לשון הרע כלפי התובע, וכי הפרסומים שנעשו על ידי כהן אינם חוסים תחת ההגנות המוכרות בחוק. משכך, בית המשפט קיבל באופן חלקי את התביעה כנגד ברק כהן, וקבע כי עליו לפצות את התובע בסכום של 150,000 ש”ח.
יחד עם זאת, בית המשפט דחה את התביעה כנגד אמצעי התקשורת. בית המשפט קבע, כי כל פרסומי אמצעי התקשורת הם פרסומים מוגנים נוכח “הגנת העיתונאות האחראית” לפי סעיף 15(2) לחוק איסור לשון הרע, תשכ”ה-1965 (להלן: “החוק”). בעניין זה נקבע, כי בסיקור מעצר של אדם שכתב שיר ביקורתי כלפי משטרת ישראל יש עניין ציבורי רב מעלה ולכן קמה חובה עיתונאית על אמצעי התקשורת לפרסם זאת. כמו כן, בית המשפט קיבל את טענת אמצעי התקשורת, לפיה פרסום השיר או קטעים ממנו היה הכרחי ומתחייב על מנת לממש את העניין הציבורי המשמעותי שטמון בפרסומים.
כמו כן, בית המשפט קבע כי פרסומי אמצעי התקשורת מוגנים גם מכוח הגנת אמת הפרסום לפי סעיף 14 לחוק. בהקשר זה נקבע, כי מכיוון שהסרטון היווה עובדה חשובה לפרסומים, והפרסומים לא אימתו את הדברים שנטענו בסרטון כלפי התובע ולא הוסיפו להם נופך של אמינות, אלא הציגו אותם כטענות של כהן בלבד, די בהוכחת העובדה שהסרטון אכן פורסם על ידי כהן כדי לחסות בהגנת אמת הפרסום.
עוד נקבע, כי הפרסומים שנעשו על ידי אמצעי התקשורת לאחר הגשת כתב האישום כנגד כהן, מהווים דיווח נכון והוגן על מה שנאמר בהליך שיפוטי ועל כן אינם יכולים לשמש עילה לתביעה אזרחית לפי סעיף 13(7) לחוק.
בתקשורת: כאן